Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Monique de Koning nieuwe voorzitter HRM expert netwerk

Simone Jonker geeft na haar succesvolle voorzitterschap HRM Expert Netwerk, het stokje over aan Monique de Koning: “Ik ben ontzettend enthousiast en vind het een grote eer dat ik dit voorzitterschap mag overnemen”, zegt Monique de Koning. In het dagelijks leven is Monique directeur van Van Ede & Partners Rotterdam.

Dit bedrijf houdt zich bezig met talentontwikkeling, loopbaanbegeleiding en executive coaching. Een organisatie met 10 vestigingen in Nederland en bestaat komend jaar 45 jaar. “We hebben veel contacten rondom HR vraagstukken. Zowel vanuit de werknemer gezien maar zeker ook vanuit de werkgever”, zegt Monique de Koning.

 

Wat speelt er nu op HR gebied?
“De arbeidsmobiliteit is erg groot. Werknemers veranderen sneller van baan dan een aantal jaar geleden. Je ziet dat organisaties heel veel geld en tijd stoppen in het ‘onboarden’ van nieuwe mensen.” Ze vult aan met: “Echter 1 op 4 medewerkers vertrekt weer binnen een jaar. Steeds meer bedrijven vragen zich af, hoe ze personeel toch langer kunnen vasthouden.”

“De tijd van de bedrijfsfiets en sport abonnement is écht voorbij. Mensen willen er toe doen, mensen willen een waarde toevoegen”. Moet je dan met iedereen gaan praten?: “Nou ja, voldoende aandacht geven is zeker van belang.”

 

Aandacht is het nieuwe goud
Volgens Monique de Koning is het voldoende aandacht geven aan de medewerkers, het nieuwe goud: “Je moet het niet alleen hebben over vaardigheden maar zeker ook over aangeboren talent en hoe dit in te zetten binnen jouw bedrijf”, aldus Monique de Koning.

Er moet volgens haar dus niet ieder half jaar in het functioneringsgesprek alleen gesproken worden over vaardigheden van iemand, maar zeker ook over het talent: “Dit wordt nog wel eens door elkaar gehaald. Je moet het aangeboren talent naar boven zien te krijgen”.

 

En wie is Monique eigenlijk?
“Ik ben een positief mens met een enorme energie, waarbij het glas altijd halfvol zit. Ik houd van mensen en heb altijd een interesse voor nieuwe dingen. Ik kan mensen niet redden, wel helpen als zij daar zelf open voor staan”, zegt Monique de Koning vrolijk.

 

Over HRM Expert Netwerk
HRM expert netwerk komt een paar keer per jaar bijeen, met allerlei relevante zaken op gebied van HR op de agenda. Deze agenda wordt gezamenlijk opgesteld. Weten wie er in het HRM Expert Netwerk c.q. Raad van Advies zitten? Bekijk graag hier onze pagina.

 

Heeft u interesse of wilt u meer weten over Monique de Koning, e-mail : m.dekoning@vanede.nl