Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Veel ondernemers vinden een stap over de grens een lastige stap. Je begeeft je als ondernemer immers op een nieuwe markt en op onbekend terrein.

Wij willen samen met onze partners NLinBusiness, Rotterdam Partners, MKB Rotterdam Rijnmond en het WTC Rotterdam bedrijven in de regio Rotterdam/Rijnmond stimuleren en helpen bij het internationaal zaken doen. Met het verstrekken van informatie, het bieden van handvatten en het creëren van een community willen wij er voor zorgen dat de stap makkelijker wordt.

Samenwerking VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond en NLinBusiness

Samen met NLinBusiness gaan wij activiteiten organiseren omtrent actuele thema’s binnen internationaal ondernemen. Denk hierbij aan werksessies, thema-sessies en workshops. Daarnaast gaan we ook online de samenwerking aan. Op het digitaal platform alle informatie vinden over internationaal zakendoen. Wil je advies op maat van NLinBusiness? Ook dat is mogelijk.

Edo Offerhaus, algemeen directeur NLinBusiness

Eddo Offerhaus“Nederlandse ondernemers hebben slimme oplossingen voor lastige, wereldwijde uitdagingen. De potentie van ondernemers heeft vaak een grotere reikwijdte dan zij zich realiseren: een kwestie van kansen identificeren. Tijdens handelsmissies én tijdens individuele trajecten met ondernemers merk ik steeds weer dat de kansen over de grens legio zijn.

Soms dichtbij huis, zoals in Duitsland. Daar boeken Nederlandse ondernemers met hoogwaardige digitale kennis successen met 3D-printing in de auto-industrie. Ook op ‘exotische’ plekken kunnen Nederlanders verschil maken: zo vertrouwt Colombia voor stadsdistributie vandaag de dag op bakfietsen van Hollandse makelij. In Vietnam, waar steden dichtgeslibd zijn, wordt CO2-vrij transport gerealiseerd door elektrische scooters, made in Holland”.

Kies hier een land voor meer info

All Rights Reserved - VNO NCW Rotterdam