Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Aboutaleb stopt in dit najaar als burgemeester van Rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb stopt in de loop van dit jaar na 15 jaar als burgemeester van Rotterdam. Dat heeft hij dinsdagmiddag bekend gemaakt in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op het Rotterdamse stadhuis. Aboutaleb is sinds 2009 burgemeester van de stad en vindt het tijd om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester.

In zijn toespraak zei Aboutaleb dat hij afgelopen zomer heeft gepraat met de Commissaris van de Koning om het hem te laten weten. Hij zegt ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen te willen stoppen. Ook vertrekt hij pas in de loop van dit jaar, na de zomer, om de raad de tijd te geven een nieuwe burgemeester te zoeken.

‘Nog beduusd over dit besluit. Veel respect voor onze Burgemeester. Burgemeester van iedereen in deze stad, zeker óók de ondernemers – klein tot groot. Altijd oog voor de medemens, betrouwbaar, erudiet, integer, intelligent en kundig. De Burgemeester is een man van deze tijd, heeft visie en begrijpt verhoudingen, ook internationaal. We zullen hem node gaan missen’, aldus Mai Elmar, voorzitter VNO-NCW regio Rotterdam.

Hieronder de reactie van oud burgemeester Ivo Opstelten:

Lees meer over dit bericht op Rijnmond.nl