Het ondernemersnetwerk van Regio Rotterdam

De Jaarlijkse Kunsthal lezing met Francine Houben

Kunsthal Rotterdam en VNO-NCW Regio Rotterdam slaan ook in 2024 de handen ineen voor een inspirerende bijeenkomst in de Kunsthal. We geven graag het podium aan twee bijzondere vrouwen deze namiddag.

Onze bezoekers worden tijdens deze bijeenkomst getrakteerd op een inspirerende voordracht van niemand minder dan Francine Houben, founder en creative director van Mecanoo. Als vooraanstaande vrouw in de architectuur neemt ze ons mee op een reis door haar indrukwekkende carrière en baanbrekende werk.

Onder leiding van Francine Houben heeft Mecanoo talloze nationale en internationale projecten op haar naam staan, waaronder de New York Public Library, Montevideo in Rotterdam, het Natuurhistorisch Museum in Abu Dhabi en het World Port Center in Rotterdam.

Voor meer informatie over Francine en Mecanoo, klik hier.

Tentoonstellingsbezoek – Sylvie Fleury. YES TO ALL.
Het kleurrijke oeuvre van Sylvie Fleury bestaat uit sculpturen, readymades, schilderijen en installaties waarmee ze genderstereotypen zichtbaar maakt en mannelijk gedomineerde industrieën op een ludieke manier met vrouwelijkheid doordrenkt. Ze maakt gebruik van moderne reclamestrategieën zoals pakkende slogans, felgekleurde neonlichten en verleidelijke presentaties om de grenzen tussen hedendaagse kunst en consumentisme te verkennen. De kracht van vrouwen, ook in sectoren die door mannen gedomineerd worden, komt sterk terug in het werk van Fleury.

Voor meer informatie over de tentoonstelling, klik hier.

 

Programma
17.00 Inloop
17.30 Aanvang programma
– Marianne Splint, algemeen directeur Kunsthal Rotterdam
– Mai Elmar, voorzitter VNO-NCW Regio Rotterdam
– Francine Houben, founder & creative director Mecanoo
18.15 Bezoek tentoonstelling Sylvie Fleury. YES TO ALL, met aansluitend borrel
19:30 Einde bijeenkomst

Wij kijken uit naar je komst op 4 april!

Meld jezelf en een eventuele introducé(e) vóór 30 maart aan via onderstaande button:

Meld je aan

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam, geopend in 1992, is een expositieruimte in Rotterdam. Het is de eerste Kunsthal van Nederland. Het gebouw is gelegen in het Museumpark en heeft een ingang aan de Westzeedijk tegenover het Koningin Emmaplein.

Learn more