Help sociaal ondernemerschap en vul de vragenlijst in
Rotterdam kent steeds meer impact-first* ondernemers die met veel passie, liefde en ondernemerschap willen bijdragen aan maatschappelijke problemen in de stad. Door producten en diensten bij deze ondernemers in te kopen creëert men een positieve impact op mens en/of milieu. Elke euro die bij een impact-first onderneming besteedt wordt, draagt bij aan maatschappelijke oplossingen. 

* Impact-first ondernemingen zijn organisaties die een positief verschil maken in de stad. Zij gebruiken hun bedrijf (en de winst) om een maatschappelijk probleem op te lossen. Dit kan zowel op sociaal (b.v. arbeidsparticipatie, sociale cohesie) als ecologisch (b.v. circulair, klimaatadaptatie) vlak zijn. 
https://www.mkbservicedesk.nl/sales-marketing/marktonderzoek/informatie-over-het-mkb-midden-en-kleinbedrijf-in-nederland 


Voor Goed jaagt sociaal ondernemerschap aan, maar allang niet meer alleen bij impact-first ondernemingen. Het grote en diverse bedrijfsleven in Rotterdam wordt ook aangemoedigd socialer te gaan ondernemen. Bijvoorbeeld door een medewerker aan te nemen met Onbenut Potentieel die buiten de standaard selectiepool valt (www.goedaannemen010.nl) of verantwoord en maatschappelijk in te kopen. Precies dat laatste, is wat Voor Goed via het platform Goed Inkopen wil aanmoedigen. 

Met de onderstaande vragenlijst wil Voor Goed graag een beter beeld van de inkoopcriteria van het bedrijfsleven van Rotterdam krijgen. Dit draagt uiteindelijk bij aan het platform Goed Inkopen. Een platform dat impact-first ondernemingen aanprijst en overzichtelijk aanbiedt om lokaal, circulair en/of sociale inkoop te bevorderen. 

De vraag is of je wil helpen door de volgende vragenlijst (+/- 10 min) vóór vrijdag 15 maart 2024 in te vullen. 

De vragenlijst vind je hier: https://forms.gle/vFbTmwPsBAdSAi5b9 
Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Postbus 93073, 2509 AB Den Haag
T 070 - 349 08 10
E info@rotterdamvnoncw.nl | W www.rotterdamvnoncw.nl
Afmelden nieuwsbrief ? Mail naar langerijs@vno-ncwwest.nl