Het ondernemersnetwerk van Regio Rotterdam

Inschrijving Nieuwe Heldenprijs feestelijk van start

Tijdens het pre-event van de Rotterdamse Ondernemersprijs is op 16 november tegelijk het officiële startsein gegeven voor het nomineren van bedrijven voor de Nieuwe Heldenprijs. Hiervoor worden ondernemers gezocht die met hun bedrijf in de innovatiefase zitten en daarmee een aantoonbare positieve impact hebben op een maatschappelijk relevant thema.

Wat levert je de Nieuwe Heldenprijs op?

De Rotterdamse ondernemer Hilal Makhoukhi is de winnaar van de Nieuwe Heldenprijs 2022 ( zie foto). Met zijn bedrijf CurrentWerkt biedt Hilal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om het leven weer op te pakken. In slechts vier jaar wist hij meer dan 300 mensen aan een baan te helpen. Zijn geheim? “Je moet een band opbouwen met de mensen.”

 

Hilal Makhoukhi over het winnen van de prijs:
“Dat was wel een behoorlijke bekroning en waardering voor de gezamenlijke mijlpaal die we hebben bereikt. Het is immers een ‘wij’-verhaal. Toen we vier jaar geleden gingen opstarten werden we voor gek verklaard. We zaten toen rechtstreeks tegenover de PI Hoogvliet en begonnen met kandidaten met een detentieachtergrond.

 

Dat is voor velen een lastige doelgroep. Eén waarover veel vooroordelen bestaan. Het is dan heel gaaf dat we vier jaar later bekroond worden voor ons werk.

Wij zijn geen stichting, maar we hebben wel een sociale roeping en dienen ook het zakelijk belang. Enerzijds helpen we de mensen die langs de zijlijn staan, en aan de andere kant ook heel werkend Nederland dat dringend op zoek is naar mensen.

De prijs heeft ons ontzettend veel gegeven! We hebben via social media veel aandacht gehad. Dat heeft ons nieuwe leads en werkgevers opgeleverd. Zij willen allemaal mensen die ze naar werk willen begeleiden. Het heeft ons ook veel naamsbekendheid en een podium opgeleverd om meer mensen te bereiken..”

<<lees verder op de website van de Rotterdamse Ondernemerprijs>>

 

Je kunt je eigen bedrijf nomineren voor de Nieuwe Heldenprijs of een ander bedrijf. Ga naar de website van de Rotterdamse Ondernemersprijs en vul daar de gegevens in. Dit kan tot en met 31 januari 2023.