Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Rotterdam: Jaarlijkse Kunsthal event “Mind Expanders”

Aanmelden

U kunt zich voor dit evenement aanmelden door op de onderstaande knop ‘Registreer voor evenement’ te drukken. U zal doorgeleid worden naar een externe pagina waar u zich kan aanmelden.

Registreer voor Evenement

VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond en de Kunsthal Rotterdam nodigen je wederom graag uit voor een inspirerende bijeenkomst in de Kunsthal Rotterdam.

Key-note speaker Derk Loorbach
Tijdens de bijeenkomst zal Rotterdammer Derk Loorbach, directeur van DRIFT en onderzoeker, spreken over duurzame ontwikkeling en hoe het bedrijfsleven, overheden en het publieke domein daar een rol in kunnen spelen. Al ruim 20 jaar is hij actief in het veld van duurzaamheidstransitie, transitiemanagement en governance. DRIFT zet zich in om door samenwerking de transitie naar een eerlijkere, duurzame en veerkrachtige samenleving te versnellen. Voor meer informatie over Derk en DRIFT, klik hier.

Tentoonstellingsbezoek – Mind Expanders
Het zien van nieuwe mogelijkheden en buiten de gebaande paden treden staat centraal in de tentoonstelling Mind Expanders. Weens architecten- en kunstenaarscollectief Haus-Rucker-Co. streeft ernaar nieuwe, ongekende ruimtes en ervaringen te ontwikkelen waarmee een verruimd bewustzijn en nieuwe percepties van de omgeving gecreëerd worden. Een aantal grotere werken van het collectief zijn te zien in de Kunsthal, met als niet te missen hoogtepunt het tot de verbeelding sprekende werk Giant Billiard. Op dit witte luchtkussen van 14 bij 14 meter worden bezoekers onderdeel van een compleet ongereguleerde omgeving met nog niet gedefinieerde spelregels en omgangsvormen. Voor meer informatie over de tentoonstelling, klik hier.

Programma
19.30 uur            Inloop
20.00 uur            Plenair gedeelte
– Marianne Splint, algemeen directeur Kunsthal Rotterdam
– Mai Elmar, voorzitter VNO-NCW Rotterdam
– Derk Loorbach, directeur DRIFT en hoogleraar socio-economische transities
21.00 uur            Bezoek tentoonstelling Mind Expanders | Haus-Rucker-Co, met aansluitend een borrel
22.30 uur            Einde bijeenkomst

Aanmelden
Om aan te melden klik je op de aanmeldlink. Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een mail naar rotterdam@vno-ncwwest.nl.

Wij kijken er naar uit je te verwelkomen op 9 mei!

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam, geopend in 1992, is een expositieruimte in Rotterdam. Het is de eerste Kunsthal van Nederland. Het gebouw is gelegen in het Museumpark en heeft een ingang aan de Westzeedijk tegenover het Koningin Emmaplein.

Learn more