Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Rotterdam: Internationaal ondernemen

Graag ontmoeten wij je op donderdagmiddag 31 maart weer in levende lijve in het Cinerama Theater! Dit keer staat het thema ‘Internationaal Ondernemen’ centraal bij deze netwerkgelegenheid.

Bij groei van je bedrijf is de Nederlandse markt voor jou wellicht snel te klein of te beperkt. Internationaal ondernemen biedt dan volop kansen, maar het is voor velen ook een stap op ‘onbekend’ terrein. Gelukkig zijn er verschillende organisaties die jou vanuit Nederland, maar ook daarbuiten kunnen ondersteunen bij het realiseren van jouw exportambities.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen Rotterdam Partners, NLinBusiness en World Trade Centre Rotterdam/ The Hague je graag over hun services. Ook delen enkele ondernemers hun ervaringen.

Programma:
15:00 uur Ontvangst
15:15 uur Plenair programma
16:45 uur Netwerkborrel

Onderwerpen:

Exporttrends in Rotterdam (door Rotterdam Partners)
waarom willen bedrijven internationaliseren, welke nieuwe markten willen zij verkennen, hoe doen ze dat, waar lopen zij tegen aan en hoe kunnen partners hierin ondersteunen?

Starten/oriënteren/ontwikkelen/betreden (door NLinBusiness)
Zakendoen met België, Brexit in de hedendaagse praktijk en de platformfunctionaliteiten van NLinBusiness

Regionale hulp bij internationalisering (door WTC Rotterdam)
Actuele ontwikkelen op het gebied van e-commerce, de steun aan mkb-ers bij het opstarten/uitbreiding van hun internationalisatie en over de start van export van consumentenproducten.
Aanwezige bedrijven kunnen ter plekke een afspraak maken voor een (gratis) vervolgafspraak.

Aanmelden

U kunt zich voor dit evenement aanmelden door op de onderstaande knop ‘Registreer voor evenement’ te drukken. U zal doorgeleid worden naar een externe pagina waar u zich kan aanmelden.

Log in op de website

Graag tot dan!

Dit evenement is een initiatief van VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond, MKB Rotterdam Rijnmond, WTC Rotterdam-The Hague, Rotterdam Partners en NLinBusiness.