Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Duurzaam bedrijfsbezoek aan Van Gelder

Op 1 februari brengen we een bezoek aan het hypermoderne bedrijfspand van Van Gelder, winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2022. Van Gelder Ridderkerk is een groothandel in aardappelen, groenten en fruit en heeft een extreme aandacht voor nieuwe technologie en automatisering. Het bedrijf is mede daardoor een leidende speler op de wereldwijd vermaarde Nederlandse versmarkt.

Het bedrijf maakte een spectaculaire groei door de afgelopen jaren en zet de toon in duurzaamheid. Tijdens de rondleiding nemen zij ons mee in hun maatregelen; was- en regenwater dat gezuiverd en hergebruikt wordt, een dak vol zonnepanelen, compleet van het gas af en pionier in ontwikkelingen rondom afvalrecycling. Hierdoor behoort het bedrijfspand tot de top 5 duurzaamste gebouwen van Nederland en is genomineerd voor de 6 beste BREEAM-projecten wereldwijd.

Dit event organiseren wij samen met Praeter; zij adviseren en begeleiden organisaties in het verduurzamen van het energieverbruik van hun vastgoed. Deze middag zullen managing partner Kees Ekelmans en subsidie expert Krijn Ratsma van zakelijk energie loket inspelen op bewustwording, geven zij tips over het zo energie efficiënt mogelijk maken van zakelijk vastgoed en welke subsidies daarvoor beschikbaar zijn. Duurzame huisvesting is belangrijk; je wilt van het gas af, kosten besparen, voldoen aan wet- en regelgeving of helemaal Co2-neutraal zijn in 2030. Dit zijn prachtige ambities, maar hoe creëer je meerwaarde voor het gebouw, nu en in de toekomst? Tegen welke barrières loop je aan met bijvoorbeeld verzekeringen? Waar begin je en op welke manier financier je de vaak kostbare investeringen?

Programma
14.30 uur Rondleiding voor max. 75 personen
15.30 uur Inloop voor overige gasten
16.00 uur Plenair gedeelte
17.15 uur Borrel
18.00 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden & introducés
Zet alvast de datum in je agenda en meld je aan voor deze bijeenkomst via dit formulier. Als lid van VNO-NCW regio Rotterdam mag je ook een introducé meenemen. Graag deze persoon ook aanmelden via het aanmeldformulier. Als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je komt!

Graag tot ziens op 1 februari!