Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Bouwen aan impact; de power van ondernemerschap

“Aansluiten bij onze vereniging is belangrijker dan ooit”, aldus Tessa Langerijs directeur Vereniging VNO-NCW West. “Vanuit onze vereniging zetten wij in op ruimte om te ondernemen, op inclusief ondernemerschap en op een divers netwerk. Het netwerk van VNO-NCW Regio Rotterdam zorgt voor verbinding, inspiratie en groei”, zegt Langerijs.

Impact maken
De ruimte om te ondernemen neemt af en het imago van het bedrijfsleven is vaak vervormd van de werkelijkheid. En dat is geen goede zaak, want het bedrijfsleven zorgt voor banen (bestaanszekerheid) en innovatie. Het ondernemerschap en de creativiteit van onze leden is bewonderenswaardig en via ons netwerk zullen wij dit nog meer laten zien en horen. Door aan te sluiten, kun je impact hebben op het ondernemersklimaat, wij laten jouw stem horen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Waar loop je tegen aan? Wat heb je nodig? Wij zijn altijd op zoek naar input op diverse thema’s, denk aan een ontsluiting van bedrijventerreinen, regeldruk, krapte op de arbeidsmarkt, bereikbaarheid, verduurzaming en digitalisering om maar een paar voorbeelden te noemen.

Groei
Tevens zie ik het als een maatschappelijke rol om vanuit VNO-NCW Regio Rotterdam werelden samen te brengen in ons netwerk. Wij geloven in de dialoog om verder te komen. Leden samen zorgen voor een divers en invloedrijk netwerk en samen met onze leden organiseren wij events om te inspireren. Inspirerende verhalen op het podium, de laatste inzichten op een bepaald onderwerp, een andere kijk op, een onverwachtse ontmoeting. Handvatten om verder te komen, toegang tot een unieke locatie of bedrijf; dit alles bij elkaar zorgt voor persoonlijke groei, maar draagt ook bij aan de groei van jouw bedrijf.

Tevens biedt de informatie ook handvatten voor de eigen bedrijfsvoering, zoals: duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, hoe gaan we met elkaar om op de werkvloer, waar haal ik nieuwe medewerkers vandaan, hoe kan ik mijn pand verduurzamen en wat zijn de fiscale actualiteiten.

Tijdens onze events, zoals het Miljoenenontbijt en Invloed aan de Maas zomerborrel ontmoet je (zelf) politici en gelijkgestemden, wat goed is om je netwerk op een laagdrempelige manier uit te bouwen.

Power
VNO-NCW Regio Rotterdam heeft (uniek voor de rest van de regio’s van VNO-NCW West) zogenaamde ‘Powers’. Dit zijn experts op een bepaald gebied en zij komen per ‘power’ meerdere keren per jaar samen en bespreken actuele thema’s binnen hun vakgebied. Denk dus bij Bouwpower aan een Raad van Advies die bestaat uit o.a aannemers, projectontwikkelaars, architecten, vastgoedexperts tot aan woningcorporaties. Maar ook Onderwijspower waar MBO, HBO en de universiteit met het bedrijfsleven en de gemeente aan tafel zit. Naast deze twee kent Rotterdam ook nog ons HRM Expert Netwerk, Zorgpower, New Economy, Maritiem en Kunst en Cultuur.

“We zijn ontzettend trots op deze Powers die zoveel kennis en invloed met zich meebrengen. Dit zijn mensen direct uit veld met veel beslissingsbevoegdheid. Zij zorgen voor input op lobbygebied, maar ook voor onze event programmering.

Door aan te sluiten bij onze vereniging zorgen wij gezamenlijk voor echte Power; samen hebben we impact!

Meer informatie over lidmaatschap