Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Bomenroute met Augmented Reality

De verborgen verhalen van zo’n twintig monumentale en bijzondere bomen komen tot leven met een augmented reality bomenroute. VNO-NCW lid MUST SEE heeft samen met de gemeente Rotterdam een 4 km lange wandelroute gemaakt langs deze bomen met een verhaal in het centrum.

Met uw eigen smartphone en op eigen gelegenheid volgt u de route door de stad.
De bomendokter van Rotterdam is onderweg als gids in hologram te zien bij bijzondere locaties. Hij neemt u mee in de wereld achter de stadsbomen waar u langs wandelt. Op verschillende locaties is ook augmented reality toegevoegd, waardoor verhalen nog meer tot leven komen.

U ziet bijvoorbeeld hoe de Lijnbaanplataan voor het bombardement op Rotterdam in de achtertuin stond van het voormalige Coolsingelziekenhuis. U kunt bekijken hoe de bomen op het dak van de Kruispleingarage groeien, hoe het Dakbos op het Depot van Museum Boijmans is aangelegd of hoe de waterberging in elkaar zit bij de Museumparkgarage.

De route zit vol met historisch materiaal, oude foto’s, oud filmmateriaal, maar ook 3D-objecten waardoor u bijvoorbeeld ziet hoe ‘druk’ het is in de Rotterdamse ondergrond.

Gratis route downloaden op uw telefoon
De route is beschikbaar in de Must See app. Deze is eenvoudig en gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Klik hier voor meer info