Het ondernemersnetwerk van Rotterdam & Regio Rijnmond

Blauw is het nieuwe groen | De Week van de Circulaire Economie

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023 staat Nederland in het teken van de Week van de Circulaire Economie. Op evenementen in heel Nederland ontdekken duizenden bezoekers het potentieel van de circulaire economie. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters ontvangen concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Als circulaire hub van Zuid-Holland, programmeert BlueCity deze week elke werkdag een verscheidenheid aan evenementen.

De circulaire economie dichterbij
BlueCity gelooft in een levendige economie bestaande uit lokale ketens. In de ideale wereld halen we de grondstoffen van zo dichtbij mogelijk en werken we met wat er voorhanden is. Daarom cureren en bundelen we onze activiteiten dit jaar rond het thema lokale ketens. Van land naar pand en van grond naar mond. Maar wat is een circulaire en blauwe economie eigenlijk?

Het huidige lineaire economische systeem waarin produceren, consumeren en weggooien centraal staat is niet toekomstbestendig. De noodzaak tot een nieuwe soort economie, radicaal anders dan huidige lineaire economie, wordt gelukkig steeds meer gevoeld en erkend. Zo streeft de Nederlandse overheid naar een volledig circulaire economie in 2050.

De blauwe economie is een minder bekend begrip, maar wel een waar onze voorbeeldstad haar naam aan ontleent. Het Blue in BlueCity komt van de blauwe economie en is net weer even anders dan de circulair economie. De natuur is de inspiratie voor onze blauwe voorbeeldstad.

 

Wil je weten hoe het programma eruit ziet? Klik hier